GALA SEKT Pinot & Ryzlink brut nature 2021

Kód: D0375
499 Kč / ks 665,33 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
2.1.2025
Možnosti doručení

Světle žlutozelená barva, nazrálá autolytická vůně sladkých briošek s nádechem citronové kůry a koření.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Světle žlutozelená barva, nazrálá autolytická vůně sladkých briošek s nádechem citronové kůry a koření. Chuť je kořenitá, kulatá, s jemným, ale intenzivním perlením. Dlouhý závěr.

Sekt vyrobený tradiční metodou kvašením v láhvi z odrůd Pinot noir (80%) a Ryzlink vlašský (20%).

Vinice: Hermesdorfen (Perná), Bergrus (Perná)
Zbytkový cukr: 1 g / l
Kyseliny: 7 g / l

Doba ležení na kvasnicích 36 měsíců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Šumivé víno
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Gala Vinařství
? VINAŘSKÁ OBLAST: Bavory - Mikulov
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Šumivé víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Ryzlink vlašský, Pinot Noir (Rulandské modré)
? ROČNÍK VÍNA: 2021
? KLASIFIKACE VÍNA: zemské
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 12,5 %
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: brut
? FOOD PAIRING: ryby, mořské plody, samostatně, sushi
? OBJEM LAHVE: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Česká Republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
GALA
ČESKÉ
BAVORY - MIKULOV

Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.

Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.

Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.

Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.