GALA SEKT Pinot & Ryzlink 2018
Kód: D0291Související produkty
Detailní popis produktu
Světle žlutozelená barva, nazrálá autolytická vůně sladkých briošek s nádechem citronové kůry a koření. Chuť je kořenitá, kulatá, s jemným, ale intenzivním perlením. Dlouhý závěr.
Sekt vyrobený tradiční metodou kvašením v láhvi z odrůd Pinot noir (80%) a Ryzlink vlašský (20%).
Vinice: Hermesdorfen (Perná), Bergrus (Perná)
Zbytkový cukr: 1 g / l
Kyseliny: 7 g / l
Doba ležení na kvasnicích 36 měsíců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Česká vína |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Gala Vinařství |
Oblast původu: | Bavory - Mikulov |
Barva vína: | Šumivé víno |
Odrůda: | Ryzlink vlašský, Pinot Noir (Rulandské modré) |
Ročník: | 2018 |
Klasifikace: | zemské |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Párování: | ryby, mořské plody, samostatně, sushi |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.