Kir-Yianni

Vinařství založil v roce 1997 Yiannis Boutaris, jedna z předních osobností v řeckém vinařském průmyslu, když opustil Boutari Wine Group, prémiovou rodinnou vinařskou společnost, kterou jeho dědeček založil v roce 1879.
Vinařství se nachází v oblasti Naoussa v severozápadním Řecku přibližně 100 km západně od Soluně (Thessaloniki). Dnes vinařství vede Stellios Boutaris, který je členem páté generace vinařů. Jeho vinice se rozkládají ve vysoko položených oblastech Naoussa a Amyndeon, kde se zaměřuje především na kultivaci modré odrůdy Xinomavro a bílé odrůdy Roditis.
Právě odrůda Xinomavro (řecky kyselé černé), je nejdůležitější odrůdou vinařství. Jeho jemná barva, sofistikovaná struktura vína a pevné třísloviny se dají přirovnat k italskému Nebbiolu, jež dává vzniknout slavným vínům Barolo či Barbaresco. A právě červené víno vyrobené z Xinomavra v oblasti Naousa se stalo jedním z nejdůležitějších a nejuznávanějších řeckých vín. Vinařství Kir-Yianni, je pak jedním z nejlepších producentů tohoto skvělého vína. O jeho mezinárodním uznání svědčí i obchodní spolupráce s ikonickým vinařstvím Angelo Gaja.

Odrůdově typické a osvěžující aroma kiwi, mučenky a citrusů. Intenzivní, přitom poddajná a křupavá chuť v sobě kombinuje ovocné a kořenité tóny.

Aroma vína v sobě kombinuje projevy bílého ovoce a květin. Na patře se příjemně snoubí svěží chuť citrusů a hřejivý alkohol, jež umocňuje celkově příjemně kulatý projev vína,...

Odrůdově typické a osvěžující aroma kiwi, mučenky a citrusů. Intenzivní, přitom poddajná a křupavá chuť v sobě kombinuje ovocné a kořenité tóny.

Aroma vína v sobě kombinuje projevy bílého ovoce a květin. Na patře se příjemně snoubí svěží chuť citrusů a hřejivý alkohol, jež umocňuje celkově příjemně kulatý projev vína,...
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem