THAYA Pozdravy suché Pinot noir rosé pozdní sběr 2022

Kód: D0399
195 Kč / ks 260 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.12.2024
Možnosti doručení

Pinot Noir rosé 2021, řada vín z kolekce „Pozdravy z Národního parku Podyjí“, pozdní sběr, suché. Viniční trať Havraníky - Staré vinice, Alkohol 13,0 %, Cukr 2,5 g/l, Kyseliny 6,4 g/l

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pinot Noir rosé 2021

POZDRAVY Z NÁRODNÍHO PARKU PODYJÍ

pozdní sběr, suché

Aroma je strukturované s tóny kvetoucích třešní, brusinek a jahodového kompotu. Chuť je příjemně vyvážená s tóny třešní a malin, středně dlouhý závěr.

Viniční trať Havraníky - Staré vinice

Alkohol 13,0 %

Cukr 2,5 g/l

Kyseliny 6,4 g/l

 

O vinařství a vinicích:

Jsme THAYA.  Jedno z nejprogresivnějších vinařství na Znojemsku. Sídlíme v novém vinařském areálu v obci Havraníky. Máme respekt k přírodě a ctíme náš region. Proto v našem názvu najdete řeku Dyji (THAYA).

 

V současné době hospodaříme cca na 105ha vlastních vinic. Vinice se nachází v katastru pěti vyhlášených vinařských obcí ve Znojemském regionu. Jedná se o obce Hnanice, Šatov, Havraníky, Vrbovec, Dyjákovičky.

 

Vlastní surovina nám dává výhodu a náskok v kvalitě. Moc dobře víme, že kvalitní a zdravý hrozen je důležitým aspektem při výrobě vína nejvyšší kvality. Naše vinice jsou obhospodařovány ve vyšším stupni integrované produkce a část vinic je v ekologickém režimu. Na vinicích se snažíme o šetrnou práci v symbióze s místními přírodními podmínkami. Řez vinic a stavba keře je přizpůsobený pro menší výnos, ale vysokou a stabilní kvalitu hroznů po dlouhou dobu. Tyto kroky pomáhají dlouhověkosti révových keřů. Moc dobře totiž víme, že starší keře tvoří obrovský potenciál pro velká vína.

Technologie ve výrobě vína se neustále vyvíjí. V současnosti probíhá stavba nového areálu, která nám poskytne nejmodernější technologii. Všechno začíná šetrným zpracováním a separací bobulí a jejich následné třídění. Důležitý krok ve výsledné kvalitě vína. Další kroky jako odkalení moštu, fermentace a školení vína podléhají maximálnímu nároku na kvalitu výsledného vína. Snažíme se pracovat co možná nejšetrněji, do vína nezasahovat a spíše ho v podstatě vést za ruku po jeho cestě. Při výrobě pracujeme rádi s různými typy nádob. Nerezové tanky používáme pro základní a svěží řady. Nevyhýbáme se i vinifikaci v betonových tancích. Signaturní pro naše prémiové řady vín je použití různých dřevěných sudů. Používáme různé velikosti, typy pálení a délky sušení dřeva, abychom dosáhli optimálního výsledku pro naše vína. Toto know-how neustále posouváme kupředu. Nechceme „zamrznout“, ale stále posouvat kvalitu našich vín.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína dle země
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Thaya Vinařství
? VINAŘSKÁ OBLAST: Hnanice - Znojmo
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Růžové víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Rulandské modré, Pinot Noir, Pinot nero
? ROČNÍK VÍNA: 2022
? KLASIFIKACE VÍNA: pozdní sběr
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 13 %
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: suché
? OBJEM LAHVE: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Česká Republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Thaya

je nově vznikajícím projektem, který vzešel z velmi úspěšného konceptu známého Vinařství Trávníček a Kořínek. V nabídce Vinařství Thaya v tuto chvíli najdete jak vína s označením Vinařství Trávníček a Kořínek, tak i vína s označením Thaya. Jméno se změnilo, ale filozofie firmy a vysoký nárok na kvalitu pěstovaných hroznů a produkce prvotřídních vín zůstávají.

V současné době vinařství hospodaří na cca 105 ha vlastních vinic. Na vinicích pracují šetrně, v symbióze s přírodními podmínkami dané lokality. Část vinic je vedena v ekologickém režimu.

Hrozny jsou následně zpracovávány různými způsoby, kromě vinifikace v nerezových tancích se Thaya nebojí ani experimentů s betonovými fermentory nebo různými druhy klasických dřevěných sudů.

Vinařství aktuálně pracuje na výstavbě nového velkého areálu v obci Havraníky na Znojemsku, kde nebude chybět nejmodernější technologie pro zpracování vinných hroznů ani prostor vyhrazený pro návštěvníky a vinařskou turistiku.