THAYA Pozdravy polosladké Tramín pozdní sběr 2021
Kód: D0290Související produkty
Detailní popis produktu
Tramín Červený 2021
pozdní sběr, polosladké
řada vín z kolekce „Pozdravy z Národního parku Podyjí“
Víno má světlejší žlutou barvu. Vůně je expresivní a vyvážená. Najdeme zde tóny kandovaného liči, růžového oleje ale i charakter hřebíčku a skořice. Chuť je postavená na výraznějším zbytkovém cukru. Převládá zde charakter zralé nektarinky, medu a sušených hrozinek. Víno má středně dlouhý závěr.
Doporučujeme k jídlu: Kuřecí maso na kari omáčce s kokosovým mlékem
Viniční trať Hnanice - U Chlupa
Alkohol 12,0 %
Cukr 16,9 g/l
Kyseliny 6,3 g/l
Víno kvasilo v nerezovém tanku.
O vinařství a vinicích:
Jsme THAYA. Jedno z nejprogresivnějších vinařství na Znojemsku. Sídlíme v novém vinařském areálu v obci Havraníky. Máme respekt k přírodě a ctíme náš region. Proto v našem názvu najdete řeku Dyji (THAYA).
V současné době hospodaříme cca na 105ha vlastních vinic. Vinice se nachází v katastru pěti vyhlášených vinařských obcí ve Znojemském regionu. Jedná se o obce Hnanice, Šatov, Havraníky, Vrbovec, Dyjákovičky.
Vlastní surovina nám dává výhodu a náskok v kvalitě. Moc dobře víme, že kvalitní a zdravý hrozen je důležitým aspektem při výrobě vína nejvyšší kvality. Naše vinice jsou obhospodařovány ve vyšším stupni integrované produkce a část vinic je v ekologickém režimu. Na vinicích se snažíme o šetrnou práci v symbióze s místními přírodními podmínkami. Řez vinic a stavba keře je přizpůsobený pro menší výnos, ale vysokou a stabilní kvalitu hroznů po dlouhou dobu. Tyto kroky pomáhají dlouhověkosti révových keřů. Moc dobře totiž víme, že starší keře tvoří obrovský potenciál pro velká vína.
Technologie ve výrobě vína se neustále vyvíjí. V současnosti probíhá stavba nového areálu, která nám poskytne nejmodernější technologii. Všechno začíná šetrným zpracováním a separací bobulí a jejich následné třídění. Důležitý krok ve výsledné kvalitě vína. Další kroky jako odkalení moštu, fermentace a školení vína podléhají maximálnímu nároku na kvalitu výsledného vína. Snažíme se pracovat co možná nejšetrněji, do vína nezasahovat a spíše ho v podstatě vést za ruku po jeho cestě. Při výrobě pracujeme rádi s různými typy nádob. Nerezové tanky používáme pro základní a svěží řady. Nevyhýbáme se i vinifikaci v betonových tancích. Signaturní pro naše prémiové řady vín je použití různých dřevěných sudů. Používáme různé velikosti, typy pálení a délky sušení dřeva, abychom dosáhli optimálního výsledku pro naše vína. Toto know-how neustále posouváme kupředu. Nechceme „zamrznout“, ale stále posouvat kvalitu našich vín.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Thaya Vinařství |
Oblast původu: | Hnanice - Znojmo |
Barva vína: | Bílé víno |
Odrůda: | Tramín červený, Tramín, Gewürztraminer (Tramín červený) |
Ročník: | 2021 |
Klasifikace: | pozdní sběr |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | polosladké |
Párování: | ryby, mořské plody, drůbež, sýry, asijská kuchyně, paštiky |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Thaya
je nově vznikajícím projektem, který vzešel z velmi úspěšného konceptu známého Vinařství Trávníček a Kořínek. V nabídce Vinařství Thaya v tuto chvíli najdete jak vína s označením Vinařství Trávníček a Kořínek, tak i vína s označením Thaya. Jméno se změnilo, ale filozofie firmy a vysoký nárok na kvalitu pěstovaných hroznů a produkce prvotřídních vín zůstávají.
V současné době vinařství hospodaří na cca 105 ha vlastních vinic. Na vinicích pracují šetrně, v symbióze s přírodními podmínkami dané lokality. Část vinic je vedena v ekologickém režimu.
Hrozny jsou následně zpracovávány různými způsoby, kromě vinifikace v nerezových tancích se Thaya nebojí ani experimentů s betonovými fermentory nebo různými druhy klasických dřevěných sudů.
Vinařství aktuálně pracuje na výstavbě nového velkého areálu v obci Havraníky na Znojemsku, kde nebude chybět nejmodernější technologie pro zpracování vinných hroznů ani prostor vyhrazený pro návštěvníky a vinařskou turistiku.