SEDLÁK Veltlínské zelené pozdní sběr 2021
Kód: D0309Související produkty
Detailní popis produktu
Veltlínské zelené pozdní sběr
SEDLÁK - vinařství
Víno má příjemnou a bohatou ovocnou vůni s aroma limetky, ananasu a žlutého melounu. V chuti náznaky bílého pepře, které se prolínají s tóny ovoce a ve středně dlouhém závěru.
Veltlín je jednou z tradičních odrůd našeho vinařství. Hrozny pocházejí z více než 40 let staré vinice z viniční trati dříve nazývané Úlehle, která dává typickou kořenitou až pepřovou chuť. Část vína zrála v akátových sudech
Veltlínské zelené, Grüner Veltliner - s velkou pravděpodobností pochází z Rakouska, jak nasvědčuje kdysi užívaný název „Mouhartsrebe“ podle vrchoviny Manhartsberg. Rakouský název Grüner Veltliner se užívá až od 18. století. Před tím se hlavně užívalo pojmenování Grüner Muskateller nebo Weißgipfler. I na Moravě bylo dříve užíváno názvu Bělošpičák nebo Muškatel. Jedním z rodičů je pravděpodobně Tramín. Odrůda se pěstuje také v Maďarsku – Zöldveltelini – a na Balkáně – Veltlinac zleni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: | Sedlák Vinařství |
? VINAŘSKÁ OBLAST: | Velké Bílovice - Velkopavlovická |
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: | Bílé víno |
? ODRŮDA HROZNŮ: | Veltínské zelené, Grüner Veltliner (Veltínské zelené) |
? ROČNÍK VÍNA: | 2021 |
? KLASIFIKACE VÍNA: | pozdní sběr |
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: | 12,5 % |
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: | suché |
? FOOD PAIRING: | ryby, drůbež, omáčky, vepřové, aperitiv |
? OBJEM LAHVE: | 0,75 l |
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Mladé rodinné vinařství rodiny Sedlákových bylo založeno roku 2006 ve Velkých Bílovicích. Vinařská rodinná tradice Sedláků sahá až k roku 1918. Nyní bratranci Milan a Jaroslav hospodaří na 14 hektarech vlastních vinic, na kterých všechny práce probíhají ručně. Šetrný přístup k hroznům a kombinace tradičních a moderních postupů zde dává vzniknout čistým a odrůdově typickým vínům.