SEDLÁK MZV Cabernet 2023
Kód: D0393Související produkty
Detailní popis produktu
Víno má granátovou temně červenou barvu s fialovými odlesky. Vůně je výrazná,ale velmi jemná, připomíná přezrálé bobule černého rybízu, borůvek a černého bezu. Víno je v chuti velmi plné, teplé s nasládlou tříslovinou, najdeme v ní kompotované borůvky a višně. Jemná struktura s kratší dochutí.
Cabernet Moravia - odrůdu vyšlechtil Lubomír Glos v Moravské Nové Vsi křížením (Cabernet Franc x Zweigeltrebe). Odrůda má bujný růst, velké, méně dělené listy tmavé barvy a střední až velké, středně husté hrozny. Bobule je středně velká, kulatá, ojíněná, má pevnou a plísni šedé odolávající, modročernou slupku. Bobule mají kabernetovou vůni a velmi příjemnou chuť. Zrání je velmi pozdní. Plodnost je výborná a pravidelná. Patří do nejteplejších poloh a oblastí. K výrobě vysoce kvalitních vín je třeba regulovat sklizně. Červená vína mají tmavě granátovou barvu, jemně kabernetové tóny ve vůni i v chuti. Po odbourání kyseliny jablečné je víno velmi plné, hebké, s dobře strukturovanými tříslovinami a s dlouhou perzistencí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: | Sedlák Vinařství |
? VINAŘSKÁ OBLAST: | Velké Bílovice - Velkopavlovická |
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: | Červené víno |
? ODRŮDA HROZNŮ: | Cabernet Moravia |
? ROČNÍK VÍNA: | 2023 |
? KLASIFIKACE VÍNA: | zemské |
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: | 12,5 % |
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: | suché |
? FOOD PAIRING: | drůbež, vepřové, pernatá, sýry, uzeniny |
? OBJEM LAHVE: | 0,75 l |
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Mladé rodinné vinařství rodiny Sedlákových bylo založeno roku 2006 ve Velkých Bílovicích. Vinařská rodinná tradice Sedláků sahá až k roku 1918. Nyní bratranci Milan a Jaroslav hospodaří na 14 hektarech vlastních vinic, na kterých všechny práce probíhají ručně. Šetrný přístup k hroznům a kombinace tradičních a moderních postupů zde dává vzniknout čistým a odrůdově typickým vínům.