Ridolfi Brunello di Montalcino 2015

Kód: V1016
Značka: Ridolfi
1 614 Kč / ks 2 152 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.12.2024
Možnosti doručení

Brunello di Montalcino je nejslavnější víno Toskánska vyrobené z kultivaru Sangiovese klonu Brunello.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavší granátová barva s širším cihlovým okrajem a velmi vysoká viskozita. Vůně vína je velmi intenzivní a komplexní, dominují zde tóny krvavých pomerančů, třešní a brusinek, které doplňují svěží podtóny máty a grafitu. Chuť je plná a robustní a můžeme zde najít tóny višňového džemu, lesních jahod a kompotovaných brusinek. Dlouhý strukturovaný závěr.

Region: Montalcino, Tuscany, Italy

Grapes: 100% Sangiovese

Winemaking: Harvest: Hand-harvested in early October.

Fermentation: Fruit is pressed then fermented in stainless steel tanks for 35- 40 days during which time full malolactic fermentation occurs.

 Aging: 36 months in large Slavonian oak barrels or botte, then bottle aged an additional 12 months in bottle.

 Alcohol: 14.5%

 Tasting Notes

Well delineated nose profile with intense and crunchy red forest fruit. Touch of floral and blood orange expanding on the palate. Enveloping tannins balance the elevated acidity. Touch of polish add and extra layer of complexity. Delicate mid palate yet with notable concentration of flavour result in a very long cacao powder finish and mouthwatering chalky minerality of wet stones.

Doplňkové parametry

Kategorie: Italská vína
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Ridolfi
? VINAŘSKÁ OBLAST: Toscana
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Červené víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Sangiovese
? ROČNÍK VÍNA: 2015
? KLASIFIKACE VÍNA: Brunello di Montalcino DOCG
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 14,5 %
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: suché
? FOOD PAIRING: samostatně, uzeniny, hovězí, zvěřina, jehněčí, černé lanýže
? OBJEM LAHVE: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Ridolfi bylo založeno v roce 2011, původně bylo majetkem šlechtické rodiny Ridolfi z Florencie, kteří měli v Montalcinu značné pozemky.

Enolog vinařství Ridolfi Gianni Maccari je jedním z posledních žáků Giulia Gambelliho, o kterém mnozí tvrdí, že byl největším toskánským vinařem všech dob.

Giuseppe, majitel Ridolfi nabídl Maccarimu spolupráci na tomto novém projektu. Maccari se okamžitě pustil do výstavby a nákupu technologií pro toto zbrusu nové vinařství. Ve vinařství používají většinou velkoformátové sudy „botti“ od špičkových francouzských, rakouských a italských bednářů.

Panství pokrývá 35 hektarů, z nichž 21 je osázeno vinnou révou. Z toho je 13,5 hektaru věnováno výrobě Brunella a jeden hektar je věnován Rosso di Montalcino. Nejstarší vinice na pozemku byly vysazeny v roce 2001.

Půda ležící na severním úpatí města Montalcino, toto místo má ideální půdní profil a je stvořeno k pěstování hroznů Sangiovese. Půda je zde tvořena směsí jílu, vápence a písku, která vínům z odrůdy Sangiovese propůjčuje delikátní vůni, bohatou chuť a dlouhověkost. Na vinicích se používají postupy ekologického zemědělství.

 

The Ridolfi wines are the result of a passion and a soul that have brought together stories and generations, successfully carried on nowadays by the Peretti family that has adopted these principals. The passion for wine, nature's gift that achieves great value in the hands of man.

 

A gift that needs to be grown and preserved because only the pureness of its quality can restore the fullness of scents, colours and tastes. The spirit of determination, of a business that is strict in its choices and its methods, in the many phases of winemaking that are still rigorously manual.

 

Demanding and ambitious in its aims: to express the typicality of this land and to leave a sign of its uniqueness in the chalices of the world.

In a land of ancient civilizations – full of art and history, that the landscape characterizes with oaks, chestnut trees, olive trees, pines, vineyards, among hills dotted with cypresses – in Florence in 1290, three Ridolfi families stem from an ancient Tuscan lineage. One of these – the Ridolfi of Borgo - originated the Sienese branch called "dalla Contrada" , where it had its own estates.

 

For centuries, priors, gonfaloniers and illustrious celebrities distinguished themselves under its aegis. Nowadays that very coat of arms shines on the labels of a great winery. Two estates - Ridolfi in Montalcino and Tenuta Rocchetto in Larciano - over 54 hectares of land, 21 of which are cultivated vineyards.

 

And a persistent research for excellence, heritage of a noble Tuscan taste that has been handed on unaltered through history.