OLIM BAUDA Barbera d’Asti DOCG Superiore LE ROCCHETE 2019

Kód: V1088
Značka: Olim Bauda
557 Kč / ks 742,67 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.12.2024
Možnosti doručení

Vůně vyzařuje dostatek zralého bobulového ovoce, přecházejícího do pikantní balzamické noty podpořené o tóny ušlechtilého dřeva a čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vůně vyzařuje dostatek zralého bobulového ovoce, přecházejícího do pikantní balzamické noty podpořené o tóny ušlechtilého dřeva a čokolády. Plnější, hřejivá, pevná chuť s bohatostí ovoce s komplexním sametovým závěrem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína dle země
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Olim Bauda
? VINAŘSKÁ OBLAST: Piemonte
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Červené víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Barbera
? ROČNÍK VÍNA: 2019
? KLASIFIKACE VÍNA: Barbera d’Asti Superiore DOCG
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 15,5%
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: suché
? FOOD PAIRING: samostatně, uzeniny, hovězí, zvěřina, jehněčí, bílé lanýže
? OBJEM LAHVE: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
TENUTA OLIM BAUDA
ITALSKÉ
PIEMONTE

Poté co pan Bertolino v roce 1985 tragicky zemřel a zanechal po sobě tři malé děti, rodinné vinařství dlouhých 15 let nikdo neřídil. Přes noc bylo prosperující vinařství uzavřeno, a v následujících letech byly hrozny z jejich fantastických vinic prodávány jiným výrobcům. V roce 2000 se tři sourozenci rozhodli vinařství oživit a těžit z bohatství tohoto panství.

Společným úsilím se jim podařilo vinařství Olim Bauda znovu vybudovat a dostat ho zpět do formy jednoho z nejlepších producentů Piemontu. Olim Bauda produkuje skvělé Gavi a Moscato d'Asti, ale největší úspěchy na soutěžích sklízí za své neskutečné Barbery.

Jejich Barbera d'Asti ´Nizza´ již tradičně dostává 3 Bichieri z Gambero Rosso, či umístění top Barbera a 92 bodů od Roberta Parkera. Vinařství řídí sourozenci Dino, Diana a Gianni Bertolino, spolu s enologem Giuseppem Caviolou.