KIR-YIANNI Ktima Samaropetra 2017

Kód: V0444
Akce
Značka: Kir-Yianni
317 Kč –56 %
173 kir yianni ktima samaropetra 2017
317 Kč –56 % 138 Kč / ks 184 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.12.2024
Možnosti doručení

Odrůdově typické a osvěžující aroma kiwi, mučenky a citrusů. Intenzivní, přitom poddajná a křupavá chuť v sobě kombinuje ovocné a kořenité tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Odrůdově typické a osvěžující aroma kiwi, mučenky a citrusů. Intenzivní, přitom poddajná a křupavá chuť v sobě kombinuje ovocné a kořenité tóny. Dlouhý, atraktivní a opět příjemně svěží závěr.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína dle země
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Kir-Yianni
? VINAŘSKÁ OBLAST: PGI Florina
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Bílé víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Sauvignon Blanc
? ROČNÍK VÍNA: 2017
? KLASIFIKACE VÍNA: PGI Florina
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 13 %
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: suché
? FOOD PAIRING: mořské plody, samostatně, aperitiv, saláty
? OBJEM LAHVE: 0,75 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Řecko
Decanter: Silver medal 90-94 points

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
KIR-YIANNI
ŘECKÉ
NAOUSSA

Vinařství založil v roce 1997 Yiannis Boutaris, jedna z předních osobností v řeckém vinařském průmyslu, když opustil Boutari Wine Group, prémiovou rodinnou vinařskou společnost, kterou jeho dědeček založil v roce 1879.

Vinařství se nachází v oblasti Naoussa v severozápadním Řecku přibližně 100 km západně od Soluně (Thessaloniki). Dnes vinařství vede Stellios Boutaris, který je členem páté generace vinařů. Jeho vinice se rozkládají ve vysoko položených oblastech Naoussa a Amyndeon, kde se zaměřuje především na kultivaci modré odrůdy Xinomavro a bílé odrůdy Roditis.

Právě odrůda Xinomavro (řecky kyselé černé), je nejdůležitější odrůdou vinařství. Jeho jemná barva, sofistikovaná struktura vína a pevné třísloviny se dají přirovnat k italskému Nebbiolu, jež dává vzniknout slavným vínům Barolo či Barbaresco. A právě červené víno vyrobené z Xinomavra v oblasti Naousa se stalo jedním z nejdůležitějších a nejuznávanějších řeckých vín. Vinařství Kir-Yianni, je pak jedním z nejlepších producentů tohoto skvělého vína. O jeho mezinárodním uznání svědčí i obchodní spolupráce s ikonickým vinařstvím Angelo Gaja.