GALA VESNICE BAVORY Ryzlink Vlašský 2021
Kód: D0319Související produkty
Detailní popis produktu
Ryzlink vlašský 2021
Vesnice Bavory-Perná
Moravské zemské víno
odrůda: Ryzlink vlašský
vinice: Hermesdorfen (Perná), Pod Pálavou (Bavory)
zbytkový cukr: 2,4 g/l (suché)
kyseliny: 7,1 g/l
alkohol: 11,5 % obj.
Zrání na nerezu, 6 měsíců na jemných kalech.
Světlejší zlatožlutá barva se zelenkavými odlesky, vynikající viskozita. Vůně s nádhernou kompozicí ovoce, bílých květů a bylinek. Chuť je šťavnatá, harmonická, připomínající klementinky s pikantním minerálním podtónem. Středně dlouhý závěr.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Gala Vinařství |
Oblast původu: | Bavory - Mikulov |
Barva vína: | Bílé víno |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Ročník: | 2021 |
Klasifikace: | zemské |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.