GALA VESNICE BAVORY Chardonnay - Pinot 2019
Kód: D0223Související produkty
Detailní popis produktu
Už ve vůni je patrná vyzrálost a kvalita hroznů. Vůně je plná, bohatá, příjemně ovocná, s tóny kompotovaných hrušek a citrusů. Chuť je opět plná, dlouhá, harmonická, jemně zaobalená hroznovým cukrem s pikantním závěrem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: | Gala Vinařství |
? VINAŘSKÁ OBLAST: | Bavory - Mikulov |
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: | Bílé víno |
? ODRŮDA HROZNŮ: | Rulandské šedé, Pinot Gris, Pinot Grigio, Chardonnay |
? ROČNÍK VÍNA: | 2019 |
? KLASIFIKACE VÍNA: | zemské |
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: | 13 % |
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: | suché |
? FOOD PAIRING: | ryby, mořské plody, samostatně, sushi |
? OBJEM LAHVE: | 0,75 l |
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.