GALA Mošt hroznový, moravský, Bio
Kód: D0378Související produkty
Detailní popis produktu
Gala hroznový mošt bio 100 % hroznový mošt z hroznů z moravských vinic, pasterováno, bez konzervantů a přidaného cukru, nefiltrováno. Hroznový mošt bio aktuálně v prodeji ročník 2022, bílý vinice: Hermesdorfen (Perná) 100 % hroznový mošt z hroznů z našich vinic, pasterováno, bez konzervantů a přidaného cukru, nefiltrováno 0,75 l opatřeno šroubovým uzávěremDoplňkové parametry
Kategorie: | Gala vinařství |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Gala Vinařství |
Oblast původu: | Mikulovská vinařská podoblast |
Barva vína: | Bílé víno |
Ročník: | 2022 |
Klasifikace: | Vinný mošt |
Obsah alkoholu: | 0,0 % |
Obsah cukru: | sladké |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Česká Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Gala hospodaří na 9 ha vlastních vinic v jedinečném Terroir Pálava. Vinice se nacházejí na svazích Stolové hory ve viničních tratích obcí Bavory a Perná. Samotné vinařství naleznete na úpatí pálavského hřebenu v malé vesničce Bavory poblíž Mikulova. S celkovou produkcí kolem 40 tisíc láhví se řadí mezi menší moravská vinařství.
Ing. Jaromír Gala odstartoval tento úspěšný projekt v září roku 2007. Toto takzvané „boutique vinařství“ nyní patří mezi absolutní špičku moravských vinařství, které je zajímavé nejen originálními víny vysoké kvality, ale také citlivým a komplexním pohledem na vinařství s pečlivým přístupem k vedení vinohradů. Základním prvkem je pro Jaromíra přístup, při kterém bere půdu jako živý organismus, ve vinici klade důraz na ruční práce, péči o každý jednotlivý keř, redukci hroznů, ruční sběr a co nejšetrnější zpracování.
Podle kvality jednotlivých ročníků produkují dvě řady vín. Základní „Vesnice Bavory-Perná“, která zraje a kvasí v nerezových tancích a případně ve starších dubových sudech.
Pro vyšší řadu bílých vín „Hermes“ jsou používány nové nebo starší dubové a akátové sudy a 10 měsíců je prováděná batonáž. Červená vína z vyšší řady „Bergrus“ zrají 12 měsíců na barikových sudech. Vinařství vyrábí také vynikající sekty připravované tradiční metodou kvašením v láhvi.