ANGELO GAJA BAROLO Conteisa 2014
Kód: V0465Související produkty
Detailní popis produktu
Vůně vyzařuje dostatek zralého ovoce, jako je černá třešeň přecházejícího do pikantní balzamické noty podpořené o tóny španělského cedru, kouře, lékořice, kůže a roztaveného dehtu. Grandiosní, hřejivá, pevná chuť s náznaky anýzu, tymiánu s bohatostí ovoce, ostružin a jahod v komplexním zdánlivě nekonečném řetězci tónů se sametovým, elegantním závěrem.
„Barolo Conteisa je nyní oficiálně klasifikováno jako DOCG, předchozí ročníky nesly označení Langhe Nebbiolo nebo IGT.
Původ: V roce 1995 se Angelo Gaja rozhodl zakoupit další vinici v Barolu, tentokrát “Cru Cerequio” v katastru městečka La Morra, která je považována za jednu z nejlepších viničních poloh této oblasti.
Toto víno bude ozdobou každé vinotéky a chloubou všech sommelierů a sběratelů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: | Angelo Gaja |
? VINAŘSKÁ OBLAST: | Piemonte |
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: | Červené víno |
? ODRŮDA HROZNŮ: | Nebbiolo |
? ROČNÍK VÍNA: | 2014 |
? KLASIFIKACE VÍNA: | Langhe DOC |
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: | 14 % |
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: | suché |
? FOOD PAIRING: | samostatně, uzeniny, hovězí, zvěřina, jehněčí, bílé lanýže |
? OBJEM LAHVE: | 0,75 l |
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Ikonické vinařství Gaja založil roku 1859 Giovanni Gaja. Světového uznání se mu dostalo až po převzetí podniku Angelem Gajou, který do rodinného podniku nastoupil roku 1961. Ukázal se jako velký inovátor, který se nebál inspirovat ve francouzském vinařství. Začíná pracovat s novými barikovými sudy a zavádí výrazná omezení výnosů. Svou prací vydobyl sobě i regionu Barbaresco světové uznání a stal se jednou ze světově nejznámějších vinařských ikon. Dnes vlastní výjimečné polohy v regionech Barolo a Barbaresco. Kromě toho založil dvě nová vinařství v Toskánsku. Pieve Santa Restituta v Montalcinu a Ca' Marcanda v Bolgheri. Nutno dodat, že v obou vyrábí vína té nejvyšší kvality, o který je ve světě nebývalý zájem. Nejnovějším projektem je pak nové vinařství Idda produkující vína z vulkanických svahů sicilské Etny.