ANGELO GAJA 1/2 Rossj Bass 2015 0,375 l

Kód: V0291
Značka: Angelo Gaja
1 006 Kč / ks 2 682,67 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.12.2024
Možnosti doručení

Světle slámová barva se zelenými odlesky. Komplexní vůně exotického ovoce, citrusů a bílých květů doplněná o náznak levandulového medu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Světle slámová barva se zelenými odlesky. Komplexní vůně exotického ovoce, citrusů a bílých květů doplněná o náznak levandulového medu. Šťavnatá, plnější chuť s příchutí rynglí, hrušek, vanilky a nektarinek v dlouhém minerálním závěru.

Hrozny pocházejí z několika vinic, včetně vinice Rossj vysazené v roce 1984 a pojmenované po mladší dceři Rossaně (Rossana Gaja). „Bass“ v piemontském dialektu znamená italsky Basso , což znamená nízký, název je odvozený z polohy vinohradů. Na etiketě jsou vyobrazeni bažanti, kteří se zde hojně vyskytují.

Kvašení hroznů probíhá v nerezových tancích po dobu čtyř týdnů, poté probíhá zrání 6-7 měsíců v dubových sudech typu barrique (při tom proběhne také jablečno-mléčné kvašení). Víno má skvělé předpoklady ke zrání v lahvi.

Jen těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstává výhradně ve vlastnictví rodiny.

Odrůda: Chardonnay 95%, Sauvignon Blanc 5%

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína dle země
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Angelo Gaja
? VINAŘSKÁ OBLAST: Piemonte
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Bílé víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Sauvignon Blanc, Chardonnay
? ROČNÍK VÍNA: 2015
? KLASIFIKACE VÍNA: Langhe DOP
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 13,5 %
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: suché
? FOOD PAIRING: ryby, mořské plody, samostatně
? OBJEM LAHVE: 0,375 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ANGELO GAJA
ITALSKÉ
PIEMONTE

Ikonické vinařství Gaja založil roku 1859 Giovanni Gaja. Světového uznání se mu dostalo až po převzetí podniku Angelem Gajou, který do rodinného podniku nastoupil roku 1961. Ukázal se jako velký inovátor, který se nebál inspirovat ve francouzském vinařství. Začíná pracovat s novými barikovými sudy a zavádí výrazná omezení výnosů. Svou prací vydobyl sobě i regionu Barbaresco světové uznání a stal se jednou ze světově nejznámějších vinařských ikon. Dnes vlastní výjimečné polohy v regionech Barolo a Barbaresco. Kromě toho založil dvě nová vinařství v Toskánsku. Pieve Santa Restituta v Montalcinu a Ca' Marcanda v Bolgheri. Nutno dodat, že v obou vyrábí vína té nejvyšší kvality, o který je ve světě nebývalý zájem. Nejnovějším projektem je pak nové vinařství Idda produkující vína z vulkanických svahů sicilské Etny.


GAJA Family (2)