ALOIS LAGEDER COR Römigberg Cabernet Sauvignon 2016
Kód: V0580Související produkty
Detailní popis produktu
COR RÖMIGBERG CABERNET SAUVIGNON
Výrazné a sebevědomé víno založené primárně na odrůdě Cabernet Sauvignon. Intenzivnější rubínově červená barva s fialovými odlesky. Ve vůni komplexní a bohaté, s energickými tóny ostružin, švestek, borůvek, pepře, čokolády nebo lékořice. V ústech plnější, dobře strukturované, skvěle sladěné s čistými ovocnými tóny. Elegantní pití s dobře integrovanými tříslovinami a dlouhou dochutí.
Vinice Römigberg se nachází na severní straně jezera Caldaro, strmé svahy jsou orientované na jih-jihovýchod, 250 - 330 metrů n.m..
Fermentace: spontánní alkoholická fermentace probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty. Nedlouho poté následuje malolaktická fermentace, dále zrání v malých sudech 150 a 225 litrů (přibližně 18 měsíců)
ADVENTUROUS SPIRIT
In the 1980s, discussions with wine-growers from all over the world such as Robert Mondavi, the famous pioneer of wine-growing in America, and various chateau owners in the Bordeaux region encouraged Alois Lageder to introduce Cabernet Sauvignon and Petit Verdot in the form of wire trellis system as a replacement for the traditional Schiava. The result, in 1986, was Alto Adige’s first major vineyard with densely planted Guyot-trained vines – a fact that caused much discussion. This site has traditionally been called "Herz" (German for heart or Cor in Latin) and has given the wine its name.
THE RÖMIGBERG WINE ESTATE
The northwest shore of Lake Caldaro lies at the foot of a spectacular steep slope that is one of the best sites in the region. The interaction of different soils and climatic conditions makes this 8-hectare monopole a unique wine-growing playground. It comes very close to our ideal of a farm as a self-contained living organism, with great importance attached to coexistence for human beings, animals and plants. In our case, cows, donkeys and sheep graze between the vines, olive and loquat trees. Bees, chickens, geese and peacocks are also denizens of this very special habitat.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vína dle země |
---|---|
Záruka: | 6 |
Značka: | Alois Lageder |
Oblast původu: | Alto Adige - Magre |
Barva vína: | Červené víno |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon |
Ročník: | 2016 |
Klasifikace: | Alto Adige DOC |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | suché |
Párování: | zvěřina, steak |
Objem: | 0,75 l |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná firma s historií od roku 1823, dnes vedena Aloisem Lagederem, zástupcem 5. generace vinařů. Maximální důraz je kladen na snoubení tradice a inovace. Čím dál větší část produkce vinařství je vyráběna bio-dynamickou metodou.
Již po více než 150 let je rodina Lagederových spojena s vinařskou tradicí. Vše začalo v roce 1855, kdy praděd Aloise Lagedera vybudoval v Bolzanu vinařský závod. V roce 1934 rodina zakoupila usedlost Löwengang v Magré a v průběhu dalších let dále expandovala na další území a kupovala další vinice ve vybraných polohách v Alto Adige.
V současné době je společnost vedena Aloisem Lagederem. Jeho inovační myšlenky a strategie způsobily v průběhu 80. let revoluci ve vinařském umění v oblasti Alto Adige. Jeho hlavním cílem je upřednostňování kvality před kvantitou. V jeho úsilí mu mu pomáhá i jeho sestra Wendelgard von Dellemann, spolu se švagrem Luisem von Dellemannem, enologem. Ten je zodpovědný za výrobu a kontrolu vína v Tór Löwengang.
Místní mikroklima představuje částečně středomořské podmínky, ovlivněné blízkostí Alp. Výrazné rozdíly mezi nočními a denními teplotami umožňují koncentrovat v hroznech vysoký extrakt, svěžest a kyselinu.
Pro Aloise Lagedera je nejvyšší prioritou úcta k přírodě a maximální využití ekologicky šetrných postupů při pěstování i výrobě. Po mnoho let praktikuje metody šetrného ekologického vinařství. Je si také velmi dobře vědom toho, že výroba výjimečných vín vyžaduje důraz na výběr vhodných poloh pro jednotlivé odrůdy.
Pěstované odrůdy tak mohou naplno vyjádřit svůj charakter ovlivněný místem, z něhož pocházejí: Cabernet Sauvignon a Schiava na vinici „Römigberg,“ u jezera Caldaro, Lagrein v Bolzanu na „Lindenburgu“, Chardonnay a Cabernet na „Löwengangu“ a Gewurztraminer na „Am Sand“, hrubé, vápencové suti Magré. Právě výše jmenované polohy představují 31 hektarů.
Na dalších místech jsou polohy osázeny jednou odrůdou: Pinot Bianco na „Haberlehofu“ v Buchholzu, Pinot Grigio na „Beneficium Porer“ v Magré, Sauvignon na „Lehenhofu“ v Terlanu a Pinot Noir na „Krafussu“ v Appianu. V současné době rodina vlastní celkem 63 ha vinic.
Po dokončení kvašení dozrávají vína ve starých klenutých sklepech Tór Löwengangu. Vína Aloise Lagedera jsou rozdělena do dvou výběrových skupin: Tenuta Lageder a Alois Lageder. Pro řadu vín s označením Tenuta Lageder se používají výhradně hrozny z vlastních vinic nebo vinic kontrolovaných rodinou Lageder, pěstovaných výhradně biodynamicky. Mají elegantní, výrazný charakter a dozrávají ve francouzských dubových sudech. Tato vína obdržela v r. 2007 biodynamickou certifikaci Demeter.
Vína pod značkou Alois Lageder jsou vyrobena z části z hroznů pěstovaných biodynamicky na vlastních vinicích, a z části z hroznů nakoupených od místních pěstitelů, se kterými má Alois Lageder dlouhodobé smlouvy.