ALOIS LAGEDER CONUS Lagrein riserva biodynamic 2016

Kód: V0578
Akce Doporučujeme
Značka: Alois Lageder
699 Kč –47 %
Conus Lagrein riserva DEMETER biodynamic Alois Lageder 2016 Michal Procházka
699 Kč –47 % 368 Kč / ks 490,67 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

CONUS Lagrein Riserva 2016, víno z odrůdy Lagrein - pěstováno podle biodynamických metod zemědělství(certifikace Demeter)

Detailní informace

Detailní popis produktu

CONUS Lagrein Riserva 2016
Odrůda: Lagrein - pěstováno podle biodynamických metod zemědělství, certifikace Demeter

Vůně je intenzivní, s tóny švestek, lékořice, kakaa, hořké čokolády a rozkvetlých květů. Hladká, vyvážená, hřejivá a komplexní chuť s plným tělem a příjemnými tříslovinami v delším závěru.

Půda: „Písčitá“ vinice, nacházející se na suti kolem vesnice Magre (naplavené ložisko), nadmořská výška: 230 - 320 metrů (750 - 1050 stop) a.s.l
Věk vinic: 12 - 14 let
Alkohol: 12,5% objemových
Kyselost: 6,5 g / litr

CONUS

Lagrein Riserva 2016

Grape variety: Lagrein - farmed according to biodynamic methods of agriculture, Demeter certification

Nose: quite aromatic, fruity (plum), licorice notes, cacao, spicy, flora

Taste: full bodied, intense, linear, well-balanced,

Soil: "Sand" vineyard, located on the scree around the village of Magre (alluvial deposit), altitude: 230 - 320 metres (750 – 1.050 feet) a.s.l

Age of the vines: 12 - 14 years

Alcohol: 12.5 % by vol.

Acidity: 6.5 g/litre

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína dle země
Záruka: 6
Značka: Alois Lageder
Oblast původu: Alto Adige - Magre
Barva vína: Červené víno
Odrůda: Lagrein
Ročník: 2016
Klasifikace: Alto Adige DOC
Obsah alkoholu: 12,5 %
Obsah cukru: suché
Párování: zvěřina, steak
Objem: 0,75 l
Země původu: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ALOIS LAGEDER
ITALSKÉ
ALTO ADIGE

Rodinná firma s historií od roku 1823, dnes vedena Aloisem Lagederem, zástupcem 5. generace vinařů. Maximální důraz je kladen na snoubení tradice a inovace. Čím dál větší část produkce vinařství je vyráběna bio-dynamickou metodou.

Již po více než 150 let je rodina Lagederových spojena s vinařskou tradicí. Vše začalo v roce 1855, kdy praděd Aloise Lagedera vybudoval v Bolzanu vinařský závod. V roce 1934 rodina zakoupila usedlost Löwengang v Magré a v průběhu dalších let dále expandovala na další území a kupovala další vinice ve vybraných polohách v Alto Adige.

V současné době je společnost vedena Aloisem Lagederem. Jeho inovační myšlenky a strategie způsobily v průběhu 80. let revoluci ve vinařském umění v oblasti Alto Adige. Jeho hlavním cílem je upřednostňování kvality před kvantitou. V jeho úsilí mu mu pomáhá i jeho sestra Wendelgard von Dellemann, spolu se švagrem Luisem von Dellemannem, enologem. Ten je zodpovědný za výrobu a kontrolu vína v Tór Löwengang.

Místní mikroklima představuje částečně středomořské podmínky, ovlivněné blízkostí Alp. Výrazné rozdíly mezi nočními a denními teplotami umožňují koncentrovat v hroznech vysoký extrakt, svěžest a kyselinu.

Pro Aloise Lagedera je nejvyšší prioritou úcta k přírodě a maximální využití ekologicky šetrných postupů při pěstování i výrobě. Po mnoho let praktikuje metody šetrného ekologického vinařství. Je si také velmi dobře vědom toho, že výroba výjimečných vín vyžaduje důraz na výběr vhodných poloh pro jednotlivé odrůdy.

Pěstované odrůdy tak mohou naplno vyjádřit svůj charakter ovlivněný místem, z něhož pocházejí: Cabernet Sauvignon a Schiava na vinici „Römigberg,“ u jezera Caldaro, Lagrein v Bolzanu na „Lindenburgu“, Chardonnay a Cabernet na „Löwengangu“ a Gewurztraminer na „Am Sand“, hrubé, vápencové suti Magré. Právě výše jmenované polohy představují 31 hektarů.

Na dalších místech jsou polohy osázeny jednou odrůdou: Pinot Bianco na „Haberlehofu“ v Buchholzu, Pinot Grigio na „Beneficium Porer“ v Magré, Sauvignon na „Lehenhofu“ v Terlanu a Pinot Noir na „Krafussu“ v Appianu. V současné době rodina vlastní celkem 63 ha vinic.

Po dokončení kvašení dozrávají vína ve starých klenutých sklepech Tór Löwengangu. Vína Aloise Lagedera jsou rozdělena do dvou výběrových skupin: Tenuta Lageder a Alois Lageder. Pro řadu vín s označením Tenuta Lageder se používají výhradně hrozny z vlastních vinic nebo vinic kontrolovaných rodinou Lageder, pěstovaných výhradně biodynamicky. Mají elegantní, výrazný charakter a dozrávají ve francouzských dubových sudech. Tato vína obdržela v r. 2007 biodynamickou certifikaci Demeter.

Vína pod značkou Alois Lageder jsou vyrobena z části z hroznů pěstovaných biodynamicky na vlastních vinicích, a z části z hroznů nakoupených od místních pěstitelů, se kterými má Alois Lageder dlouhodobé smlouvy.