ALLEGRINI Giovanni Allegrini Recioto della Valpolicella Classico D.O.C.G. 07

Kód: V0174
Akce Doporučujeme
Značka: Allegrini
1 414 Kč –36 %
518 allegrini recioto della valpolicella 2007 sladke
1 414 Kč –36 % 900 Kč / ks 1 800 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
27.12.2024
Možnosti doručení

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavá rubínová barva, dlouhé, elegantní aroma borůvek, višní, sušených švestek a ořechů. Velmi bohaté v chuti s doteky čokolády, zralých třešní, máty v dlouhém závěru.

Odrůdy: Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 15%, Oseleta 5%

Recioto della Valpolicella Classico D.O.C.G.

Grape varieties:Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 15%, Oseleta 5%

The territory: Valpolicella ClassicaVineyard location:Located in the hills of the Valpolicella Classico area

Altitude:180-280 metres (787 feet) above sea level

Exposure: Southeast Soil characteristics:Mostly clayey and chalky soil

Training system: Old vineyards: pergola Trentina; new vineyards: guyot 

Average age of the vines: 35years

Density of the vineyard:

Old 3,000 vines/Ha (1,214 vines/acre),

New 5,000 vines/Ha (2,023 vines/acre)

Vinification and ageing

Harvest: Hand harvest of selected bunches during the second halfof September

Appassimento (drying process): Grapes are naturally driedin the drying facility where theylose 45/50% of their original weight

Vinification: De-stemmed and soft-pressed in January

Fermentation: In temperature controlled stainless steel tanks

Fermentation temperature: 8-22°C (46-72°F)

Length of fermentation: 25 days with daily periodic pump overs

Malolactic fermentation: Took place naturally in May

Ageing:14 months in 225-litre French oak barriques, then blended together for 2 monthsAnalytical data

Alcoholcontent:13.60% Vol, Total acidity: 7.30g/l, Residual sugars: 123g / l, Dry extract: 41.8 g /l, pH:3.46

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vína dle země
Záruka: 6
? NÁZEV VINAŘSTVÍ: Allegrini
? VINAŘSKÁ OBLAST: Veneto
? BARVA VÍNA A PERLENÍ: Červené víno
? ODRŮDA HROZNŮ: Rondinella, Oseleta, Corvinone, Corvina
? ROČNÍK VÍNA: 2007
? KLASIFIKACE VÍNA: Valpolicella DOCG
? ALKOHOL V OBJEMOVÝCH PROCENTECH: 14 %
? OBSAH CUKRU VE VÍNĚ: sladké
? FOOD PAIRING: samostatně, sýry, čokoládové dezerty
? OBJEM LAHVE: 0,5 l
ZEMĚ PŮVODU VÍNA: Itálie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
VINAŘSTVÍ
ALLEGRINI
ITALSKÉ
VENETO - VALPOLICELLA

Rodina Allegrini je již od 16. století hybnou silou historie města Fumane, které se nachází v benátském regionu Veneto v oblasti Valpolicella, a získala vedoucí pozici ve zdejší vinařské kultuře. Také díky nim byl posílen potenciál oblasti Valpolicella a jejich tradiční hodnoty, důraz na kvalitu, které si předávají z generace na generaci, se stali jednou z předních vinařských společností v Itálii a jsou nespornou autoritou i pro novodobou generaci vinařů z této oblasti.

Nejdříve to byla tvrdá práce, instinkt, přímočarost a zároveň efektivnost a stálá inovace. V dnešní době se přístup vinařství Allegrini nezměnil, pouze se rozšířil o další technické metody založené na tradičních postupech a řízené experimenty pro stále zdokonalování viničních tratí a vína. Inovace zavedené Francem Allegrinim lze shrnout následovně: Postupně byly zavedeny sudy typu barrique, které jsou používány v kombinaci s tradičními dubovými sudy, a zároveň byla snížena doba stárnutí tak, aby byla zachována vnitřní chuť a ovocné aroma. Dále byla obměněna konsolidovaná technika ripasso („druhého kvašení“) tak, aby substituce výlisků s podílem hroznů sušených metodou appassimento (Což je prastará italská metoda sušení vína. Hrozny pak mají vyšší podíl sušiny, tím koncentrovanější obsah cukru, aromat, chutí, třísloviny a kyselin) přinesla jedinečnou složitost vína, stejně jako elegantní a dobře vyvážený profil. Změna způsobu appassimento byla dosažena prostřednictvím konceptu a vytvořením „Terre di Fumane“, což se stalo neodmyslitelnou součástí vinařství této oblasti. Díky myšlenkám Franca, za podpory technického a vědeckého výzkumu, byly vytvořeny ideální podmínky pro sušení a konzervaci hroznů používaných k výrobě Amarone a Recioto, což zaručuje vysoké kvalitativní standardy. V rámci rozvoje a stálého zkoumání vinařství Allegrini odstoupilo od tradičně používaného mřížového systému na vinicích a nahradili ho jiným, tzv. Guyot, který zaručuje zvýšení hustoty rostlin, a vinice osázeli mezinárodními odrůdami Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah v rovinách Villa Giona.


Giovanni Allegrini, the man who symbolises Valpolicella, was a great lover of Recioto. His offspring Walter, Marilisa and Franco have dedicated this wine to their father since 1990. An extraordinary innovator, Giovanni used Recioto to measure the skill of the winemakers of the time. Recioto is one of the oldest wines in the world, dating back to Roman times. It is a sweet wine and unique in its kind, able to promote contemplation and accompany life’s most joyful occasions. Today it is widely recognized as the noble ‘forefather’ of Amarone.

 

Tasting notes

A sweet wine, intense ruby red in colour. The bouquet is extremely broad and varied: notes of dried fruit and blackberry jam are accompanied by spices, in particular cloves and cinnamon, and hints of violet. Its incredible freshness is captivating and distinguishes it from any other passito or ‘raisined’ wine.

 

Appassimento

Natural partial drying of the grapes in the drying facility with a drop in weight of 40-45%

 

Winemaking

The best grapes, harvested in the upper hillsides, are left to dry in the drying facility for about 5 months. After soft pressing, the wine ferments in steel tanks and ages in new barriques for 14 months, in large barrels for 2 months and in the bottle for about 10 months

 

 

Variety

Corvina Veronese 40%

Corvinone 40%

Rondinella 15%

Oseleta 5%

 

Harvest

Manual harvesting of selected bunches carried out in mid-September